Autor Thema: No output power on 10 meters  (Gelesen 56 mal)

Offline F5CFN

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 2
No output power on 10 meters
« am: 09. September 2019, 14:10:52 »
Hi all,

I just finished building my Tulipan with Artur's pcb's. The rx works perfectly but I have a problem with the tx. I don't have any power on 10 meters. The other bands appear to be operating correctly with an output power of about 15 watts. The swr always indicates 1.0, and the rf power bar graph is red.
Has anyone encountered this type of problem?

Thanks in advance for your help.

Jean, f5cfn


Offline DJ3FV

  • Senior Member
  • ****
  • Beiträge: 209
  • Nie hat Amateurfunk mehr Spaß gemacht!
    • Tulipans SDR Forum
Antw:No output power on 10 meters
« Antwort #1 am: 10. September 2019, 07:53:43 »
Hi Jean,
since the RF overall seams to be fine I would guess that you should double check the filter section. Are all coils correctly soldered? Another possibility is that on off your relay for this section has a 'cold solder point' or is defect. Since no output run's through the SWR coupler you have no miss match and a SWR 1:1. Did you measure this points already? 

73, Uwe

Offline F5CFN

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 2
Antw:No output power on 10 meters
« Antwort #2 am: 10. September 2019, 11:20:42 »
Hello Uwe,

Thanks for your answer. I checked all the solder joints of the filters and relays. All seems correct.
The lack of power on 10 m is solved : the antenna switch was activated for this band!!!!
But the problem with the swr meter remains. The displayed value is always 1.0, on all bands.

Many thanks for your help

73's, Jean, f5cfn